Älä unohda Hymyä!

29.5.2023

Älä unohda Hymyä!

Klubimme toiminnan alkuvuosina mietimme sellaisia aktiviteetteja, jotka tukisivat toiminnallemme asettamiamme arvoja ja antaisivat myös näkyvyyttä paikkakuntamme ensimmäiselle naisklubille LC Weeralle.
Keväisin kouluissa jaettava hyvän toveruuden Hymy-patsas ajateltiin näin ottaa ohjelmaamme. Kohteeksi valitsimme Lönnrotin koulun, jossa toimii yleisopetuksen luokat 1-6 sekä erityisluokat 1-9.
Vuosittain olemme hankkineet koululle rehtorin ehdottaman määrän patsaita.
Aluksi opettajakunta toivoi erityisluokille omaa kiintiötä tyttö - ja poikapatsaita, mutta nyt on sovittu jaettavaksi koko koululle vain yhdet Hymy-veistokset.
Opettajat valitsevat keskuudestaan luokan, jolle Hymy-veistokset annetaan ja yleensä se on 4. luokka.
Hymyn ansainneen luokkatoverin äänestämisen suorittavat luokan oppilaat. Ennen äänestystä mietitään yhdessä, mikä tekee hyvän toverin. Keskustellaan toiveista ja tarpeistamme suhteessa muihin ihmisiin. Mietitään tarkkaan kuka tovereistamme on se, joka toimii luokkayhteisössämme ja myös koko koulun piirissä siten, että hän on luottamuksen arvoinen ja reilu, kunnioittaa toista sellaisena kuin hän on, kunnioittaa opiskelurauhaa ja tarjoaa apuaan, kun sitä tarvitaan. Keskustelun avulla avataan silmät ja korvat sille, mikä on hyvän toveruuden merkitys. Jokainen oppilas äänestää keskustelun ja pohdinnan jälkeen suljetulla lippuäänestyksellä omaa ehdokastaan.
Me Weerat puolestamme toivomme, että edellä mainitut asiat auttavat osaltaan luomaan hyvän ja turvallisen ilmapiirin kouluun, jossa koulukiusaaminen on vieras ajatus.
Hymy patsaita on jaettu vuodesta 1954 lähtien ja alusta alkaen tavoitteena oli palkita oppilas, jolla oli hyvä käytös ja joka oli reipas, ryhdikäs ja rehellinen koulutoveri. Kaikki samat sosiaalisen kanssakäymisen arvot pätevät edelleen kuten 69 vuotta sitten.LC Weera perustajajäsen Virpi Multanen