Weerat ehdolla Vuoden Valopilkku 2023 -äänestyksessä!

3.12.2023

Nyt on aika äänestää vuoden 2023 Valopilkkua Lappeenrannasta!

LC Weerat on lappeenrantalaisten ehdottama Valopilkkuehdokas.
Näin meitä ehdokasteksteissä esitellään:

Kuvitelkaa intohimoinen joukko, jonka sydän sykkii hyväntekeväisyydelle ja yhteisön voimaannuttamiselle. Tuo porukka on LC WEERAT. Heidän tarinansa kietoutuu yhteen Lappeenrannan kanssa tavalla, joka heijastaa sitä, miten pieni teko voi kasvaa suureksi merkitykseksi.

20 vuotta sitten lappeenrantalaiset aktiiviset naiset huomasivat aukon. Sellaista naisjärjestöä, jossa tehtiin puhtaasti hyväntekeväisyyttä, ei ollut vielä alueellisesti ja tähän haluttiin muutos. Joten he tarttuivat tuumasta toimeen ja perustivat LC Weera -järjestön. Weerojen toiminnan ytimessä on välittäminen alueen nuorista ja lapsista, toimien heidän etujensa puolesta, olipa avunpyyntöjä tai ei. He uskovat yhteisöllisyyteen voimana, joka yhdistää ja kaikesta mahdollista.

Ehdokkus ja sen vastaanottaminen olivat Weeroille suuri kunnia. He näkivät sen mahdollisuutena tuoda näkyväksi paikallisia tarpeita ja herättää keskustelua. Heidän valoisuutensa välittyy avoimuudesta ja hyvästä tahdosta, rohkeudesta tehdä asioita muiden hyväksi ja uskaltaa pyytää apua tarvittaessa. He olivat myös otettuja että kova työ on alueellisesti huomattu.

Kun heiltä kysyi miten valoisuus näkyy omassa toiminnassa, he kertoivat:

"Avoimuudella ja hyvällä tahdolla. Uskaltaa tehdä asioita että muilla on hyvä olla, uskaltaa kysyä apua ja mitä voisi tehdä. Yhteisöllä on voimaa, yksin voi olla vaikeaa tehdä, mutta on hienoa kun sitä ei tarvitse tehdä yksin. "

Weerat ovatkin tunnettuja tarmokkuudestaan ja iloisesta asenteestaan hyvän tekemiseen. LC Weerat ovat saanut aikaan merkittäviä hyväntekeväisyysprojekteja Lappeenrannassa, kuten lautapeliprojektin jolla kerättiin suuri summa kiusaamisen vastaiseen kampanjointiin ja Weerojen Roosa nauha -reippailusta, sekä vapputapahtumasta, jotka ovat herättäneet innostusta myös yhteistyökumppaneissa. Heidän vahvuutensa on tehdä hyvästä kiertävää ja tuoda esille paikallisesti tärkeitä asioita.

He ovat myös aktiivisesti mukana vammaistyössä. He järjestävät kuukausittain kehitysvammaisille suunnattua kokkikerhoa ja paljon muuta. Tuntuukin että he tekevät jatkuvasti jotakin hyväntekeväisyyden eteen alueella.

"Perusarvojamme heijastavat auttaminen ja pyyteettömyys, suvaitsevaisuus sekä positiivisuus. Kauden teemamme vaihtuu vuosittain presidentin mukaan, ja tänä vuonna se on "Tunteella ja taidolla". Yhteisössämme korostuu ajatus: "Weerat, yhdessä enemmän ".

Heitä kuvattiin mm. seuraavasti

"Heidän pyrkimyksensä auttaa ja tuoda hyvää koko Etelä-Karjalalle on kantanut hedelmää, osoittaen, miten yhdessä toimiessaan voi saavuttaa suuria asioita. LC Weerat on elävä esimerkki siitä, miten valoisuus ja yhteisöllisyys voivat muuttaa maailmaa yksi teko kerrallaan."

Kiitos LC Weerat! Toivomme teille kaikkea hyvää ja onnea kisaan!

------------------------------------------------------------------------------

On tärkeää meille kaikille viestiä MYÖ-henkeä, tuoda esiin arjen positiivisuutta, elämän valoisia puolia sekä rehtiä asennetta. Löydetään siis yhdessä toisistamme niitä arjen sankareita. 

Vuoden Valopilkku on perinne, joka juontaa juurensa Lappeenrannan Nuorkauppakamarin Positiivisin lappeenrantalainen -äänestykseen. Valopilkku-projekti jatkaa tätä perinnettä painottaen positiivisuuden, ilon ja valon teemoja.

Anna sille ehdokkaalle äänesi, joka tuo mielestäsi valoa Lappeenrantaan!

Käy äänestämässä!